En bitter känsla sitter av sitt straff

Tisdag. En 'ledig' dag på hemmaplan. En chans att varva ner. Släppa taget. Winnerbäck på högsta volym. Igår var det seminarie. Gick över förväntan. Idag kom betyget. Väl godkänt. Bra start. Om två veckor är det tenta. Få föreläsningar och mycket ledig tid. Självdiciplin. Och idag har jag pratat med både sjukvårdsupplysningen och vårdcentralen. Fått klartecken att träna så mycket jag vill. Och orkar. Så länge jag inte har feber. Hosta orsakas av ett virus, som inte går att behandla. I värsta fall sitter den i upp till tre veckor. Eller mer. Kul. Så det va ett lugnande besked att jag får träna. Efter över en veckas vila har det börja det krypa i kroppen. Nu blir det kvällsmys - bok, en kopp te och tända ljus.



Nu skulle jag inte säga nej till en fribiljett mot himlen

Tillbaks på ruta ett. De senaste dagarna har jag tappat kontrollen. Fokus. Glömt allt vad rutiner heter. Det har varit sovmorgon och sena nätter. Träningsskorna har legat orörda på hyllan. Har gått runt i pyjamas hela dagarna. Knappt varit utanför dörren. J a g H a r I n t e T i d A t t V a r a S j u k. Hostan vägrar ge med sig. Så träningsskorna får ligga orörda på hyllan några dagar till. Kanske en vecka. Men i övrigt ska vardagsrutinerna falla på plats igen. Ingen mera sovmorgon och inga fler sena nätter. Plugg istället för theOC-marathon. Samtidigt är jag rädd att höstdeprissionen har börjat komma på besök. Ångest. Svårt att andas. Vill fly. Den ska inte få bli långvarig, för jag har viktigare saker för mig i höst än att brottas med höstdeprissionen. Imorn har jag ett viktigt seminarie. Ångest. Vill vrida fram klockan. Ha det överstökat. Ledig på tisdag. En dag att rensa bort det som vart, och ta itu med vad som komma skall. Ikväll blir det bio. Flickan som lekte med elden. Har hört att den är väldigt rå. Brutal. Vem följer med och håller mig i handen?



Går planlöst runt med kvalmig luft i bröstet

På bättringsvägen. Efter över ett dygn med mestadels sömn är jag på benen. Skuttar runt till toner av Winnerbäck. Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen. Plockar upp. Öppnar fönster på vidgavel för att vädra ut sjukdomsbacillerna. Skruvar upp volymen. Har tappat bort mig fullständigt. Vet varken hit eller dit. Ut eller in. Upp eller ner. Försöker återta kontrollen. Om vardagen. Tuggar på ett päron. Mjukpepparkaka. Det enda jag får i mig.

I eftermiddag blir det lunch med en vän som jag inte träffat på länge. Och en sväng på stan. Jag behöver skor. Och leggins. Jag vill ha en ny klocka. Och lite annat. På listan för dagen står även några måsten. Krav från andra. Tar det i min egen takt. Får se vad kroppen orkar med.



Höstdagjämning

Tisdag den tjugoandra september tvåtusennio. Höstdagjämning. Nu går vi officiellt mot mörkare tider. Nätterna blir längre än dagarna. Mindre tid att hinna med alla måsten. Eller? Det kommer bli kämpigt att gå upp på morgonen. Innan solen har gått upp. Vara tungt att komma hem på kvällarna. När solen har gått ner. Ständigt mörkt ute. Men hösten har sina ljuspunkter. Färgsprakande löv som faller från träden. En anledning att mysa under en filt framför en film på kvällarna. Tända ljus. Dricka te. Och hockey- och innebandysäsongen är inte att för glömma. Jag tänker njuta varje dag som hösten har att erbjuda. Till och med de dagar som regnet vräker ner från en grå himmel och det blåser storm ute. För tiden går fort när man har roligt.



Jag offrar och betalar vad som krävs

Livet flyter på. Livsglädje. Framgångsreceptet är en väl vald balansgång mellan vardagsrutiner, träning och vardagslyx. Nyckeln är positivt tänkande och envishet. Jag vägrar ge mig. Jag har mitt mål, och jag ska dit. Förr eller senare. Att leva i nuet och uppskatta det lilla. Tacksamhet.

Igår drog innebandysäsongen igång. Och ikväll är det elitseriepremiär. Nu väntar många kvällar i valvet, framför datorn och framför tv:n. En sportnörds höjdpunkt. Ett tecken på att hösten är här på riktigt, och att vinten närmar sig med stormsteg. Alla årstider har sin charm, och dessa sporter bidrar till både höstens och vinterns speciella charm. More to come..



I did my best to notice

 


En dag på hemmaplan. Mitt i veckan. Vissa skulle kalla det ledighet. Men ordet ledig har försvunnit ur mitt ordförråd den här hösten. Det finns inget som heter ledighet. Inte för mig. Fast jag har unnat mig en rejäl dos vardagslyx. Sovmorgon. Frukost på sängen. theOC-marathon. Färska räkor och sparrissoppa till lunch. Muffins till kaffet. Ett besök hos frisören. Mellan varven har jag dock hunnit med några måsten. Plugga, städa och träna. Lätta steg på löpbandet. Det går framåt. Klappar mig själv på axeln och sträcker på ryggen. Är faktiskt lite stolt över mig själv.



You don't know what you got 'til you're missing it a lot

Helgen försvann på tok för fort. Plugg, plugg och åter plugg. Kaffe hos farfar. Bus och mys med kusinen.  Skaldjursfrossa - kräftor, räkor och vin. Västkusten när den är som bäst. Lördagsgodis. theOC-marathon. Höstpromenad.

Idag började allvaret på riktigt. Uppstigning nollfem:nollnoll och en fyratimmars föreläsning. Sällsynt i schemat. På onsdag blir det en repris. Men jag är ledig på torsdag. Gäller att tänka positivt. Och mitt i all studiestress kör jag extra många träningspass. Fyra till antalet. Och bokar in kvalitetstid med vänner. Kameran ligger i tryggt förvar på hyllan. Samlar damm. För hur mycket jag än önskar, finns det varken energi eller inspiration till att vara kreativ. Fokuset finns på annat håll. Kanske på torsdag.. när jag är ledig.



Jag skakar av all denna meningslöshet

Efter några kämpiga månader börjar det lossna. Sakta har jag börjat acceptera situationen som den är. Uppskatta livet. Dagarna försvinner i ett töcken av lyckorus. Jag fokuserar på en dag i taget. Minns knappt vad jag gjorde så sent som igår. Och har ingen vidare koll på vad morgondagen erbjuder. Jag tar mig igenom dagarna på lätta fötter och med ett leende på läpparna. Och orkar inte längre ägna energi åt att irritera mig på småsaker. Livet leker. För första gången i mitt liv känns det som jag befinner mig på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Jag har skapat vardagsrutiner som passar mig. Läser en kurs som är så mycket jag och har så sent som idag tagit ett viktigt beslut som påverkar min framtid. Kommer garanterat svära högt över det om några månader. Men samtidigt vet jag att det är det enda rätta. Lika bra att få det överstökat. Hösten blev med ens något helt annat än jag tänkt mig från början. Igen. Men jag är på rätt spår, och det känns j*vligt inspirerande. Så nu siktar jag framåt. Och högt. Letar vidare efter en egen lägenhet, söker relevanta jobb och älskar livet



090909

En perfekt dag. Lugnt tempo. Och ett leende på läpparna. Föreläsning på förmiddagen. Tre timmar. Ledig eftermiddag. Jag älskar mitt schema, dagar som denna. Ett fönsterbord och en latte på Cappucino. Renskriva anteckningar. Spana in omgivningen, människorna. Ett halvdant pass på gymmet. Lagom svettigt. Bättre än inget. Ikväll vankas det fotbollslandskamp. Malta - Sverige. Uteservering och storbildstv i glada vänners lag lockar. Istället blir det myskläderna på och soffhäng. Ensam.



Det tysta ekot är av ett slag för sig

Ny vecka, nya möjligheter. Veckans schema är bästa tänkbara. Förmiddagsföreläsningar och lediga eftermiddagar. Självstudier, i lagom mängd. Tid över till träning och kvalitetstid. CSN-pengarna kom idag. Finally. Så imorn planerar jag att strosa runt på stan på jakt efter skor och jacka. Nödvändigt ont. Och lite höstkläder.



Idag är jag glad
. Kom på mig själv tidigare idag att gå runt och le. Åt ingenting. Good feeling. Saker och ting börjar falla på plats. Och jag börjar sakta komma på vem jag är och vad jag vill. Höstterminen verkar inte bli som jag först trodde. Den ser ut att bli sjukt mycket bättre. Tusen gånger bättre. Om jag kan hålla huvudet högt när mörkret faller och när motgångar dyker upp från ingenstans. En del slit börjar ge resultat, helt klart. Mer om det en annan dag.. 



When there's no one left to fight

I eftermiddag lyssnar jag på Jamie T. Speciellt den här, och den här. Örongodis. Nyfunnen kärlek. Bläddrar i senaste nummret av DigitalFoto och dricker te. Suktar efter nya kameraprylar. Men i höst ska jag hålla hårt i pengarna. Försöka spara en slant för att ha råd med en resa över Atlanten. Hämta hem den halvan av mig som aldrig kom med planet hem i fjol. Tänk vad tiden går fort. Känns ofattbart att det redan gått ett helt år, och lite till. Hälsa på min andra familj. Har gått på tok för lång tid. Och det är en hel evighet kvar till nästa sommar. Kanske firar jag jul med lite andra traditioner. En inte helt omöjlig tanke. Drömmer mig bort..



Det regnade idag och det finns en mening med det


Torsdag. En dag på hemmaplan. Sovmorgon och en sen frukost. Motsats till mina rutiner. Har gått runt i pyjamas hela dagen. Regnet har smattrat mot rutorna. Tagit det lugnt mellan varven. Kollat på två kursintroduktioner. Extrakurser, för skojs skull. Kalendern fylls i allt eftersom och jag börjar sakta få en överblick över hösten. Fullspäckat. Klickat hem lite mer kurslitteratur. Och två oversize tröjor. Har kollat på resor. Inom landets gränser. Och till 'over there'. Saknaden är stor. Känns som om halva jag aldrig kom med planet hem därifrån i fjol. Får se vad som händer. Och ikväll är det jag som lagar mat åt familjen. Kyckling i jordnötssås. En av mina personliga favoriträtter. Återstår att se vad föräldrarna tycker.



Wake me up when september ends

Skolan drog igång igår. Och jag måste säga att det känns riktigt bra. Mitt favoritämne. Utan tvekan. Första veckan ser ut att bli en mjukstart, enligt schemat. En chans att skapa rutiner. Allvaret börjar först nästa vecka, och det ser jag faktiskt fram emot. Och när tid finns har jag även tre extra kurser att roa mig med. Prioritering.



Idag hade jag sovmorgon. En tvåtimmars föreläsning på eftermiddagen stod på schemat. Mjukstart. Fast personligen föredrar jag föreläsningar på förmiddagen. Tvingad att komma upp på morgonen och sen kunna utnyttja eftermiddagen efter behov. En eftermiddagsföreläsning 'förstör' hela dagen. Möjligheterna blir begränsade. Nu ska jag ta itu med ett viktigt moment, att renskriva anteckningar, innan dagens höjdpunkt; spikmattan. Och imorgon väntar en lång dag med föreläsning, ortopedtekniska och träning.


RSS 2.0