Det är svårt och vara när man längtar och känner

Ledig. Ett ord som jag idag vänt fram och tillbaka, ut och in, för att förstå dess betydelse. Ja, ni hörde rätt. Jag är ledig! En ledighet på obestämd tid. Rastlösheten checkade in långt innan jag kom innanför dörren här hemma. Dagarna består härdanefter av en bortglömd frihet. Från morgon till kväll. Ingen klocka som ringer på morgonen och inga måsten med deadlines på min lista. Vad gör man när man är ledig? I brist på annat repeterade jag videolektionerna i visuell kommunikation. Har planlöst gått runt  i huset och letat efter något. Jag känner mig tom. Det är något som saknas. Har planerat in träningspass och bokat in lunchdejter med vänner i överflöd. Och imorn åker jag åter till Göteborg. Till en vän. Vi ska på Winnerbäck. Rastlösheten har jag tänkt lämna hemma. Kommer att ha tid över att fightas mot den senare. På åeterseende.



Höst på min planet

utanför mitt fönster..


Härom natten åkte mina tankar både karusell och bergodalbana. Samtidigt. Verkligheten har kommit ifatt och framtidsångesten har kommit på besök. Vad jag gör i november är oklart. Luddigt. Jag tackade nej till den erbjudna tjänsten, i samförstånd med  den ansvarige. Jag har inte modet att axla det ansvar som krävs. Jag har inte den tiden över som krävs. Men jag har inte gett upp hoppet om en plats på den kursen jag står som reserv på. Har skickat ett flertal mail i hopp om ett besked. Men har inte hört något ännu. Jag SKA ha en plats. Kosta vad det kosta vill. På tal om något annat så bjuds det idag på semlor till eftermiddagskaffet här. Hembakta och misslyckade. Imorn har jag en gymdejt med bästaste M på förmiddagen och eftermiddagen spenderar jag i valvet. På återseende..


Drick vad jag har sagt med lite socker

De senaste veckorna har varit händelserika. Stressiga. Och intensiva. Humöret har åkt bergodalbana. Upp och ner. När det tar emot, biter jag ihop och kämpar lite extra. Tills det brister. I torsdags brast det totalt. Bryt ihop och kom igen. Och nu sitter jag här. På nätterna drömmer jag om semlor. På dagarna har jag craving för ris a´la malta. På kvällarna dricker jag glögg. Och idag drack jag första klunken julmust för i år. Obeskrivligt.

I höst går mycket min väg. Bra betyg i skolan. Bra resultat med träningen. Och så sent som idag blev jag erbjuden en tjänst som måhända är lite overkill för mitt eget bästa. Ska sova på saken. Och snart börjar allt det roliga. Winnerbäck. Stockholm. Skåneland. I nämnd ordning. Och kanske, kanske sätter jag mig på ett flyg västerut i december. Önsketänkande. På åeterseende.



Life’s a game but it’s not fair

Äntligen börjar rutinerna falla på plats igen. Fortfarande lite för sena kvällar och trögt att komma upp på morgonen. Men envishet brukar ge resultat. Tids nog. Nästa vecka står eftermiddags föreläsningar på schemat. Risk att skapa dåliga vanor. Självdiciplin. Kameran ligger fortfarande på hyllan och samlar damm. Tillsammans med träningsskorna. Men i helgen har jag en planerad fotografering. Och en fotoläxa att göra. Panorering. Kanske en fotopromenad  om vädret tillåter. En bildbomb att vänta. Och på måndag packar jag träningsväskan för första gången på två veckor. More to come..



RSS 2.0